Facebook E-mail
magnify
Home Reporty Summary – derby se slípkama? Drtivá naše výhra

Summary – derby se slípkama? Drtivá naše výhra

Publikované dne 20.2.2012 podle v Reporty

Tak to bychom měli. Derby se slepicemi, nejspíš poslední letos, je za námi. Hokej parádní, atmosféra taky, tak si to pojďme trochu zrekapitulovat, co se dělo… Ze souhrnu jasně vyzní, že ačkoliv umíme dle pseudofanoušků z Olomouce hovno, tak jsme jim opět ve všech směrech dali všechno sežrat.

Počet fans

Kohoutů přijíždí do Šumperka tak stovka, po těch kecech, docela zklamání, na druhou stranu je to pětina toho, co chodí u nich doma, takže v tomto směru dobrý počet. Domácí pak své sektory plní, schází se necelé 2000 diváků, do kotle si nachází cestu i “náplava”, takže v hlavním sektoru tak 100 jedinců, neustále fandících cca 60, většinou však právě těch 100.

Body: Šumperk 8 z 10, Olomouc 3 z 10.

Projev na ledě

Hosté do zápasu nevstupují špatně, naopak jsou možná aktivnější. První gól dávají po faulu ve středním pásmu, po kterém následuje přečíslení a gól do odkryté branky. Draci neprotestují, nebrečí, snaží se jít dál do zápasu. O chvíli později slípky přidávají druhou haluz, tentokrát si asi slabší chvilku vybral Štůry, ale i bůh se utne. V dalším průběhu si pak s hosty dělal, co chtěl.

Draci postupně lepšili výkon a od druhé třetiny byli týmem, které určovalo tempo hry. Bylo otázkou času, kdy to tam začne padat. Škoda Plašanova nájezdu, ovšem v nasazení, bojovnosti a v přímočarosti kluci strčili “samozvané vládce Hané” do kapsy. Zasloužený obrat v závěru třetiny, na který reagoval v rámci své frustrace, kterou sice sám popřel, vymaštěnec Kucharczyk likvidačním zákrokem. O tom dále. Sladká a zasloužená výhra.

Body: Šumperk 8 z 10 – Olomouc 6 z 10

Choreografie

Superfanoušci z Olomouce, jejichž jedinci už pár dnů předem tlachali na internetových diskusích a sociálních sítích, jak jsou všude doma, jak nachystají choreo apod., nepředvedli nic. Takže není co hodnotit.

Domácí sektor připravil plachtu na úvod, kde na misce vah sice Drak byl umístěn níže než slípka (viz postavení v tabulce), nicméně i tak bylo nápisem jasně dáno, že Draci mají větší váhu než slepice… Tomu zas odpovídá support, který snad ani mezi oběma rivaly nejde srovnávat. V Olomouci velké nic, v Šumperku hrdost a čest. Začátek třetí třetiny měly oživit balonky, nakonec od nich upuštěno ve snaze spíš nabudit lidi k fanatičtějšímu supportu, což se povedlo. Vítězství pak oslaveno několika bengálskými ohni.

Body: Šumperk 6 z 10 – Olomouc 0 z 10

Support kotlů

Olomoucký takřka celé utkání nebyl pořádně, vyjma několika pokřiků spíše urážejících, slyšet. Před zápasem trapné “Druholigoví, druholigoví…”, během zápasu obligátní “Mora” (nic jiného tam ani na svůj klub neumí), pak “Seno a vidle”, za stavu 0:2 “Umíte hovno” a pak už nic. Jo, ještě pokřik “Brno, Brno, buzerantů plno!”, ale jeho význam všem ušel. O zábavu se staral plešatý zfetovanec v zelené bundě a pár frajírků v čele s internetovým bojovníkem Janem Vymětalíkem, který schován za policii a mohutnější kamarády nesměle ukazoval vztyčené prostředníčky. Když ho pak postavil do latě nějaký senior z jejich kotle, tak toho s omluvným výrazem raději nechal. Teď už je zase na internetových diskusích hrdinou, ale na každého jednou dojde.

Po čtvrté brance Draků “nejvěrnější” fanoušci v republice nezklamali a polovina z nich bez poděkování hráčům opustila sektor a vydala se domů. Jaká to oddanost a věrnost.

Support z naší strany nebyl dlouho ideální, začátek zápasu vyšel, pak přišlo pár nesouladu pramenících asi z přehnané přemotivovanosti lidí. Ta byla naštěstí cítit všude. Od první branky Draků pak podpora rostla, po obratu ve třetí třetině už místy fandil celý stadion. Závěr už místy připomínal éru z konce devadesátých let. Klobouk dolů všem. Na děkovačku zůstává víc než tisíc hlav a stojí za to.

Body: Šumperk 7 z 10, Olomouc 3 z 10

Hools scéna

Přesnější informace od tvrdšího jádra nejsou. Nějaká akce se chystala mimo halu, ale podle dostupných informací z ní nakonec hosté vycouvali (nečekaně). Na stadionu klid, dokud po likvidačním faulu vymaštěného Kucharczyka začali hostující “fanoušci” vyhrožovat vztyčenými prostředníčky všem kolem, začali házet ze svého sektoru pivo po lidech kolem atd. Plešatý “Chuck Norris” využívající ochrany policie pak jednou zatřásl mříží, a to bylo vše. Lidé kolem to vesměs brali s nadhledem, dokud se hosté nezmohli na polívání pivem. Pak mohli být Olomoučáci rádi, že zde nefungují stejné podmínky bezpečnosti jako u nich, pač by dopadli jako předloni. Lidi by je zřezali i bez aktivní pomoci nějaké “hools scény”.

Celkové body: Šumperk 29 – Olomouc 12

P. S.: Šumperský dvojnásobný mistr světa Roman Meluzín odehrál výtečné utkání, dal gól a na dva přihrál. Olomoucký “rodák a odchovanec” Jiří Dopita raději ani nenastoupil.

P.S.2: AŤ ŽIJE ŠUMPERK! Díky všem za support!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>